Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

404 Sayfa Bulunamadı Sorry, we couldn't find the page you where looking for. We suggest that you return to homepage. Anasayfa'ya yönelmek midein tıklayın

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, haricen saksılamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-finans kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Fakat kullanıcı nüshası 50 kişesen sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

İnsanlar aracılığıyla Yangın Merdiveni Kapısı kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya başka ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlayacak kifayetli kaçış yolları ile donatılır.

Ortam kattaki dükkân ve benzeri yerlerde zat nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına hiçbir çıkış ehliyetli onaylama edilir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlanabilir.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Binaların yapısına orantılı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir öbürü de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page